Genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland!

De Bibliotheek Het Kruispunt, één van de bibliotheken van AanZet, is genomineerd voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. En daar zijn wij best een beetje trots op! We zijn meteen aan de slag gegaan met het maken van een filmpje waarin we laten zien waarom Het Kruispunt de beste bieb is. Dit filmpje komt binnenkort op deze pagina beschikbaar.

Openbare bibliotheken nemen nog altijd een onmisbare plek in de Nederlandse samenleving in. Bibliotheekblad heeft daarom deze verkiezing in het leven geroepen, om openbare bibliotheken die zich het best weten te onderscheiden in het zonnetje te zetten. Bij de wedstrijd wordt er vooral gekeken naar de lokale verankering en de netwerkfunctie die de Bibliotheek in de omgeving heeft. Hiermee hoopt Bibliotheekblad een zinvolle discussie op te starten over de plaats en functie van een bibliotheek in de lokale samenleving.

Stemmen op finalist Het Kruispunt

De winnaar mag tijdens het Nationale Bibliotheekcongres – op 20 maart 2018 – de Award in ontvangst nemen. Als we winnen, mag Het Kruispunt zich een jaar lang Beste Bibliotheek van Nederland noemen. Help jij ons om begin 2018 in de prijzen te vallen? Van 18 januari tot en met 1 maart vindt de publieksstemming plaats. Zodra je kunt stemmen maken we dat op deze pagina bekend. Jouw stem telt net zoveel mee als de publieksjury. Onze bibliotheek is er immers voor jou!

Over Het Kruispunt

Na de verbouwing in 2016 heeft het Kruispunt een nieuwe toekomst gekregen. Het Kruispunt is het culturele hart van Barendrecht: van iedereen, voor iedereen! Ontmoeting, levendigheid en een zo optimaal mogelijk gebruik van de voorzieningen staan centraal. Het Kruispunt is het middelpunt van voorstellingen, films, radio, lezingen, debatten, optredens en eten en drinken. De Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht (radio), Spruit eten & drinken en Theater het Kruispunt geven hier samen invulling aan.

Waarom is Het Kruispunt de Beste Bibliotheek?

Naast de eigen activiteiten zorgt de Bibliotheek met de andere gebruikers van Het Kruispunt gezamenlijk ook voor programmering. In de maandagenda staan dan ook steeds meer activiteiten van twee of meerdere bewoners. Dit groeit alleen maar in de komende jaren. Als Bibliotheek kijken wij altijd naar de kracht van de samenleving. Waar mensen en organisaties elkaar kunnen versterken. Het Kruispunt is een plek waar dat heel mooi samenkomt. De partners hebben veel met elkaar gemeen: media, informatie, beleving, verwondering, persoonlijke groei. Een grote ruimte waar je van alles kunt doen: lezen, afspreken, werken, studeren, ontmoeten, leren en waar je hopelijk ook op ideeën komt. De Bibliotheek wordt een programmeerbibliotheek met activiteiten waarbij de talenten van Barendrecht uitgewisseld kunnen worden. Een proeftuin en etalage om van elkaar te leren en inspiratie op te doen. En waar iedereen de kansen krijgt om mee te doen en bij te blijven in de (digitale) samenleving.

Wij willen natuurlijk graag de NBD Biblion Award winnen voor Het Kruispunt! Help je mee?