De leukste, spannendste en mooiste boeken vind je in de bibliotheek! Neem hier een kijkje in onze collectie, en reserveer direct makkelijk online.

 • Nieuw in onze collectie

  Onze collectie groeit dagelijks. Wil je weten wat er nieuw is? In het aanwinstenoverzicht staat alles op een rijtje. Je kunt er rustig doorheen bladeren, en makkelijk online reserveren. 

 • Collectie

  Van spannende romans tot grappige jeugdboeken en van boekverfilmingen tot cd's, je vindt het allemaal in onze collectie. Als lid kun je online en in de bibliotheek reserveren, verlengen en ook materialen van andere bibliotheken aanvragen. Zo staan miljoenen boeken, cd's en dvd's tot je beschikking.

 • Makkelijker lezen

  Vind je lezen lastig? De Bibliotheek AanZet helpt je hier graag mee. Voor zowel kinderen als volwassenen bieden we verschillende manieren aan om lezen makkelijker te maken.

 • Leeskringen

  Hou je van samen een boek lezen en bespreken? Schrijf je dan in als leeskring bij de Bibliotheek AanZet. Met een Leeskringabonnement kun je gratis 10 dezelfde boeken tegelijk reserveren en lenen, en extra lang lezen.

 • de Bibliotheek aan Huis

  Lees je graag, maar kun je vanwege fysieke redenen niet naar de bibliotheek komen? Dan is er speciaal voor jou de Bibliotheek aan Huis. Deze service is voor leden die aan huis gebonden zijn. Een bibliotheekvrijwilliger komt bij je op bezoek om te horen wat jouw wensen zijn en welke genres je graag leest. De vervolgens voor jou geleende materialen worden in overleg door dezelfde vrijwilliger 1 keer in de 3/4 weken gratis bij jou thuis bezorgd en opgehaald.

 • Lezen voor je lijst?

  Moet je een boek lezen voor je literatuurlijst, maar je weet niet welke? Bekijk de literatuurlijsten om inspiratie op te doen.

 • Het lezen vergemakkelijken

  Speciaal voor onze lezers die niet meer zo goed kunnen zien, is er een groteletterboekcollectie. 

 • Populairste boeken

  TopTitels zijn nieuwe bestsellers die speciaal voor u zijn geselecteerd. Deze titels staan bijvoorbeeld veel in de belangstelling door televisieprogramma's, boekverfilmingen en/of aandacht in kranten en tijdschriften.  

TopTitels

Tips

Literatuurmuseum verwerft de illustraties van Charlotte Dematons

Charlotte Dematons heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. De in Frankrijk geboren illustratrice is bekend van...

17 januari 2018

Bekijk details van Literatuurmuseum verwerft de illustraties van Charlotte Dematons

Mede mogelijk gemaakt door Literatuurplein

VakantieBieb

Op vakantie en geen ruimte om boeken mee te nemen? Download de Vakantie-app! (alleen tijdens vakantieperiodes)

Digitaal internationale kranten lezen? Dat kan met PressReader, dé online dienst voor het lezen van publicaties van over heel de wereld, met meer dan 2300 titels! PressReader vind je in de bibliotheken van voorheen de Bibliotheek A tot Z.