Leestips

E-books: lezen voor de lijst


Moet je lezen voor school en heb je geen zin om met al die boeken rond te sjouwen? De Bibliotheek heeft nu ook een aparte selectie e-books: lezen voor de lijst. Dit scheelt jou zere schouders en bovendien ben je nooit te laat met inleveren!

Literatuurlijsten


Heb je nog meer inspiratie nodig voor het lezen voor de lijst? De Bibliotheek AanZet werkt samen met allerlei middelbare scholen die hun literatuurlijsten online gezet hebben. 

Voor leerlingen vanaf de brugklas tot en met de bovenbouw, én ook voor docenten hebben we lessen, ontmoetingen en inspirerende events, op school of in de bibliotheek. 

Aanbod passend lezen

Lezen voor dyslectici, blinden en slechtzienden onmogelijk? Helemaal niet!

Er zijn tal van manieren om het lezen voor mensen met een beperking gemakkelijker te maken. Bepaalde uitgeverijen bieden boeken in gesproken vorm of braille aan. Ook bestaan er verschillende apps en hulpmiddelen om boeken toegankelijker te maken. 

De Bibliotheek AanZet helpt je graag op weg. In de pdf hieronder vind je een volledig overzicht met interessante websites, apps en links. 

Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Fifa, HipHop en Spoken Word

Wist je dat we ook de gaafste activiteiten organiseren voor jongeren? Lees snel verder voor het volledige programma voor komend najaar!

Download onze app


Met de app 'Bibliotheek Wise' heb je altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. Je kunt via je mobiel de catalogus raadplegen en direct reserveren, handig!

De Uittrekseldatabank, met meer dan 2700 uittreksels en ca. 360 auteursportretten, is nu voor bibliotheekleden ook thuis te raadplegen! Je logt in met je pasnummer en pincode.

Wat is de Uittrekselbank?

De UittrekselBank bevat uittreksels van Nederlandse en anderstalige literaire werken, deels afkomstig uit bestaande zeer bekende, uittrekselboeken en heel veel auteursportretten. Deze auteursportretten bieden naast biografische gegevens indruk van het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar bestaande uittreksels en internetadressen. Bij een groot aantal auteursportretten is een foto van de auteur opgenomen.

Wat is er nu nieuw?

De Bibliotheek biedt deze databank al jaren aan, maar tot nu toe kon je daar alleen in de Bibliotheek gebruik van maken. Vanaf nu kun je als lid van de Bibliotheek ook thuis inloggen! Handig voor werkstukken of de voorbereiding op je mondeling.


Hoe werkt dat dan?
- ga naar de Uittrekselbank
- zoek een uittreksel
- om het te kunnen lezen, moet je inloggen:
klik in het eerste scherm op 'nee' (je hebt tenslotte geen abonnement bij die genoemde bibliotheken)
- in het volgende scherm vul je je pasnummer in
- in het daaropvolgende scherm vul je je viercijferige pincode in.