Inspirerende partner

Lezen en voorlezen zijn belangrijk voor ieder kind. Daarom helpt de Bibliotheek AanZet scholen en kinderopvangorganisaties hiermee. We zijn een betrouwbare en inspirerende partner. In overleg met docenten ontwikkelen we een uitdagend en passend aanbod.

We werken nauw samen met:
- Kinderopvang (0 - 4 jaar) 
- Basisscholen
- Middelbare scholen


We bieden voor elk wat wils. Het accent ligt op leesplezier en digitale geletterdheid. Maar heb je iets anders, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Kenniscafés

Ben je professional in de kinderopvang of het basisonderwijs en op zoek naar inspiratie en nieuwe ideeën? Of wil je in contact komen met collega's of medewerkers van de bibliotheek? Kom dan naar een van onze Kenniscafés!

Kenniscafés zijn laagdrempelige bijeenkomsten waarbij leesplezier als een rode draad door alle bijeenkomsten heen loopt. Elke avond zetten we een thema centraal, zoals de kinderboekenweek, lezen op maat of ouderbetrokkenheid.

De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheken van Dordrecht, Gorinchem en Barendrecht/Ridderkerk. Deelname is gratis.

Kinderopvang

Baby's en peuters zijn van nature nieuwsgierig. Het ideale moment dus om met boeken en lezen te beginnen. Bovendien hebben kinderen die op jonge leeftijd al met boeken in aanraking komen, daar de rest van hun leven profijt van.

De Bibliotheek AanZet begeleidt kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bij het creëren van een inspirerend leesklimaat.

Zo bieden we het programma BoekStart in de kinderopvang aan en organiseren we de training voorleescoördinator. Benieuwd wat de bibliotheek voor jouw organisatie kan betekenen?

Basisscholen

Leraren zijn druk, drukker, drukst. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. De Bibliotheek AanZet staat voor hen klaar.

We bieden basisscholen een uitgebreid aanbod dat varieert van boekpromoties en de bibliotheek op school tot trainingen voor leraren en de cursus tot leescoördinator.

Ben je benieuwd wat AanZet voor jou of jouw school kan betekenen?

Contact

Marjolein de Zeeuw (li):
mdezeeuw@debibliotheekaanzet.nl
06 - 82 90 70 68

Yvette Opmeer (re):
yopmeer@debibliotheekaanzet.nl
06 - 14 55 27 95
 

Productcatalogus

De Bibliotheek AanZet biedt een breed aanbod met voor elk wat wils. Ben je als professional in de kinderopvang of het onderwijs op zoek naar een bepaald product?

Cursus (voor-) leescoördinator

Dit najaar organiseert de bibliotheek voor medewerkers in de kinderopvang de training die opleidt tot voorleescoördinator. Voor docenten in het basisonderwijs is er de cursus leescoördinator.

In beide gevallen gaat het om het creëren van een passend en inspirerend (voor-) leesklimaat op de school of instelling waar je werkt.

Middelbare scholen

Voor het vak Nederlands moeten alle leerlingen op de middelbare scholen boeken lezen. Hoe krijg je ze zover? Welke boeken kies je? Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van jongeren?

De Bibliotheek AanZet helpt docenten hierbij. We geven lessen over hoe de bieb werkt en hoe je een boek vindt dat bij jouw leerling(en) past. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten voor docenten.

We hebben voor elk wat wils: van brugklasser tot eindexamenleerlingen en vmbo tot gymnasium. Wil je weten wat we voor jouw school kunnen betekenen?